Математика. Робота №3

ВАРІАНТ 1

1. Телепередача розпочалася о 19 год 15 хв і закінчилася о 20 год. Скільки часу тривала телепередача?
20 год = 19 год 60 хв
19 год 60 кв – 19 год 15 кв = 45 хв
Б 45 хв

2. 5 м 60 см + 3 м 30 см
А 8 м 90 см

3. Число 7 є розв’язком рівняння
Г 24 – x = 17
24 – 7 = 17, 17 = 17.

4. У чотирьох однакових каністрах помістилося 60 л води. Скільки таких каністр потрібно для 45 л води?
1) 60 : 4 = 15 (л) — води в одній каністрі.
2) 45 : 15 = 3 (к.)
Відповідь: потрібно 3 каністри.

5. 761 120 – (57 935 + 72 168) = 631 017.

+ 5 7 9 3 5     7 6 1 1 2 0
7 2 1 6 8     1 3 0 1 0 3
1 3 0 1 0 3       6 3 1 0 1 7

6. Ламана складається з трьох ланок. Довжина першої ланки 2 см, другої — 4 см, а третьої — на 6 см більша, ніж першої. Обчисли довжину ламаної та накресли таку ламану.
1) 2 + 6 = 8 (см) — довжина третьої ланки.
2) 2 + 4 + 8 = 14 (см)

Відповідь: довжина ламаної 14 см.

7. Рухаючись з однаковою швидкістю, потяг за 2 год подолав 150 км, а велосипедист за 4 год — 60 км, У скільки разів менша швидкість велосипедиста, ніж швидкість потяга?
1) 150 : 2 = 75 (км/год) — швидкість потяга.
2) 60 : 4 = 15 (км/год) — швидкість велосипедиста.
3) 75 : 15 = 5 (разів)
Відповідь: швидкість велосипедиста у 5 разів менша, ніж швидкість потяга.

ВАРІАНТ 2

1. Дощ ішов 15 хв і закінчився о 12 год 45 хв. О котрій годині розпочався дощ?
12 год 45 хв – 15 хв = 12 год 30 хв.
Б о 12 год 30 хв

2. 4 ц 40 кг – 1 ц 20 кг =
Г 3 ц 20 кг

3. Число 4 є розв’язком рівняння
160 : 4 = 40, 40 = 40
Г 160 : x = 40

4. Для трьох однакових букетів використали 15 троянд. Скільки троянд потрібно, щоб скласти 5 таких букетів?
1) 15 : 3 = 5 (тр.) — в одному букеті.
2) 5 · 5 = 25 (тр.)
Відповідь: для 5 букетів потрібно 25 троянд.

5. 801 204 – (52 341 – 8067) = 756 930.

5 2 3 4 1     8 0 1 2 0 4
  8 0 6 7       4 4 2 7 4
  4 4 2 7 4       7 5 6 9 3 0

6. Довжина ламаної, яка складається з трьох ланок, дорівнює 16 см. Обчисли довжину третьої ланки ламаної, якщо довжина першої ланки 8 см, а другої — 5 см. Накресли таку ламану.
1) 8 + 5 = 13 (см) — сума довжин перших двох ланок.
2) 16 – 13 = 3 (см)

Відповідь: довжина третьої ланки 3 см.

7. Велосипедист за 3 год проїхав 54 км, а пішохід за 4 год пройшов 20 км. На скільки більша швидкість велосипедиста, ніж пішохода?
1) 54 : 3 = 18 (км/год) — швидкість велосипедиста.
2) 20 : 4 = 5 (км/год) — швидкість пішохода.
3) 18 – 5 = 13 (км/год)
Відповідь: швидкість велосипедиста більша від швидкості пішохода на 13 км/год.


ЗНАЙШЛИ ПОМИЛКУ?

Коментарі

Всього коментарів: 0