Контрольна робота 9

Варіант 1

1. Яке найбільше п’ятицифрове число можна записати за допомогою цифр 0, 2, 4, 8, 9, якщо кожну цифру використовувати один раз?
В
2. Який дріб позначає зафарбовану частину прямокутника?
Б
3. У якому ряду іменовані числа розташовані в порядку спадання?
Б
4. За даними таблиці знайди невідому величину
В (t = S : υ, t = 840 : 120 = 7 год)
5. Яке число є розв’язком рівняння 860 – x = 24 · 8?
1) 24 · 8 = 192;
2) 860 – 192 = 668.
Відповідь: Б
6. Дорога має довжину 68 км. 1/4 дороги покрили асфальтом. Скільки кілометрів цієї дороги залишилось заасфальтувати?
1) 68 · 1/4 = 68 : 4 = 17 (км) — заасфальтували;
2) 68 – 17 = 51 (км) — залишилось.
Відповідь: 51 км.
7. Обчисли значення виразів.
27 · (12 003 – 294 735 : 35) = 96 714;
1) 294 735 : 35 = 8 421;
2) 12 003 – 8 421 = 3 582;
3) 27 · 3 582 = 96 714.
13 т 28 кг : 4 = 13 028 кг : 4 = 3 257 кг = 3 т 257 кг.
8. Один бульдозер за 4 години роботи розрівняв ділянку площею 256 м2, а другий бульдозер за 3 години роботи розрівняв ділянку площею 216 м2. Ділянку якої площі розрівняють ці два бульдозери за 2 години, якщо працюватимуть разом із такою ж продуктивністю?
1) 256 : 4 = 64 (м2) — розрівняв перший бульдозер за годину;
2) 216 : 3 = 72 (м2) — розрівняв другий бульдозер за годину;
3) 64 + 72 = 136 (м2) — розрівняли два бульдозери за годину; 
4) 136 · 2 = 272 (м2) — розрівняють два бульдозери за 2 години.  
Відповідь: за дві години два бульдозери розрівняють ділянку площею 272 квадратних метри.

Варіант 2

1. Яке найменше п’ятицифрове число можна записати за допомогою цифр 0, 2, 4, 8, 9, якщо кожну цифру використовувати один раз?
Б
2. Який дріб позначає зафарбовану частину прямокутника?
А
3. У якому ряду іменовані числа розташовані в порядку зростання?
Б
4. За даними таблиці знайди невідому величину
Б (υ = S : t, υ = 720 : 3 = 240 км/год)
5. Яке число є розв’язком рівняння y – 520 = 32 · 7?
1) 32 · 7 = 224;
2) 224 + 520 = 744.
Відповідь: В.
6. У кіоску було 52 кулькові ручки. 1/4 цих ручок продали. Скільки кулькових ручок залишилося продати?
1) 52 · 1/4 = 52 : 4 = 13 (руч.) — продали;
2) 52 – 13 = 39 (руч.) — лишилось.
Відповідь: 39 ручок.
7. Обчисли значення виразів.
36 · (65 189 : 73 – 854) = 1 404;
1) 65 189 : 73 = 893;
2) 893 – 854 = 39;
3) 36 · 39 = 1404.
7 км 248 м : 8 = 7 248 : 8 = 906 м.
8. Під час озеленення парку перша бригада за 4 год висадила на клумби 240 саджанців квітів, а друга бригада за 3 год — 360 саджанців квітів. Скільки саджанців квітів висадять обидві бригади за 2 год, якщо працюватимуть разом із такою ж продуктивністю.
1) 240 : 4 = 60 (садж.) — висадила за годину перша бригада;
2) 360 : 3 = 120 (садж.) — висадила за годину друга бригада;
3) 60 + 120 = 180 (садж.) — висадили за годину обидві бригади;
4) 180 · 2 = 360 (садж.) — висадять обидві бригади за 2 години.
Відповідь: за дві години дві бригади висадять 360 саджанців квітів.


Коментарі

Всього коментарів: 0