Частина 1. Номер 663

Для паяння виготовили 130 г сплаву з олова і свинцю. Олова у сплаві було 30 г. На скільки більше у сплаві було свинцю, ніж олова?
• Склади обернені задачі.

Розв’язання

1) 130 – 30 = 100 (г) – свинцю
2) 100 – 30 = 70 (г)

Відповідь: на 70 г у сплаві було більше свинцю, ніж олова

Обернена задача

Олова – ? г
Свинцю – 100 г
Разом – 130 г

130 – 100 = 30 (г)

Відповідь: олова було 30 г

Частина 1. Номер 659Частина 1. Номер 660Частина 1. Номер 661Частина 1. Номер 662Частина 1. Номер 663Частина 1. Номер 664Частина 1. Номер 665Частина 1. Номер 666Частина 1. Номер 667

Зворотній зв’язок