Контрольна робота 11

ВАРІАНТ 1

1. Знайди значення виразу.

11 748 + 6 · (1789 – 974) = 16 638.
1) 1789 – 974 = 815;
2) 815 · 6 = 4890;
3) 11 748 + 4890 = 16 638.

2. Обчисли:

1) 7 год 55 хв + 45 хв = 8 год 40 хв;
2) 5 т – 5 ц = 50 ц – 5 ц = 45 ц = 4 т 5 ц;

3. Рейсовий автобус проїхав 1750 м, що становить 1/8 всього маршруту. Яка довжина маршруту рейсового автобуса?

1750 · 8 = 14 000 м.

4. Розв’яжи рівняння.

34 050 – c = 1386 : 3;
c = 34 050 – 1386 : 3;
c = 34 050 – 462;
c = 33 588.

5. З першої ділянки зібрали 1 т 600 кг винограду, а з другої — 1т 800 кг. Скільки літрів соку отримають із цього винограду, якщо з кожних 100 кг винограду виробляють 50 л соку?

1) 1600 + 1800 = 3400;
2) 3400 : 100 = 34;
3) 34 · 50 = 1700 л.

6. Побудуй прямокутник, довжина якого 6 см, а ширина — утричі менша. Обчисли периметр цього прямокутника.

1) 6 : 3 = 2 см — ширина;
2) (6 + 2) · 2 = 16 см.

7. Склади і запиши вираз за допомогою якого можна розв’язати задачу.

У зоопарку трьом слонам на тиждень дають a кг трави. Скільки кілограмів трави потрібно одному слонові на один день?

a : 3 : 7

ВАРІАНТ 2

1. Знайди значення виразу.

9572 + (1783 – 896) · 7 = 15 781.
1) 1783 – 896 = 887;
2) 887 · 7 = 6209;
3) 9572 + 6209 = 15 781.

2. Обчисли:

1) 8 ц – 8 кг = 800 кг – 8 кг = 792 кг = 7 ц 92 кг.
2) 12 год 45 хв + 35 хв = 13 год 20 хв.

3. Приміський потяг проїхав 12 500 м, що становить 1/6 всього маршруту. Яка довжина маршруту потяга?

12 500 · 6 = 75 000 м.

4. Розв’яжи рівняння.

x + 1583 = 15 030 : 5.
x = 15030 : 5 – 1583;
x = 3006 – 1583;
x = 1423.

5. З одного поля зібрали 1 т 700 кг соняшникового насіння, а з іншого — 1т 300 кг. Скільки літрів олії отримають із цього насіння, якщо з кожних 300 кг насіння отримують 100 л олії?

1) 1700 + 1300 = 3000 (кг) — всього насіння зібрали.
2) 3000 : 300 = 10
3) 10 · 100 = 1000 (л) — олії отримають.

6. Накресли прямокутник, ширина якого 3 см, а довжина — удвічі більша. Обчисли периметр цього прямокутника.

1) 3 · 2 = 6 см — довжина;
2) (3 + 6) · 2 = 18 см.

7. Склади і запиши вираз за допомогою якого можна розв’язати задачу.

У дельфінарії двом дельфінам на тиждень дають b кг риби. Скільки кілограмів риби потрібно одному дельфінові на один день?

b : 2 : 7

Повідомити про помилку