Варіант 10

1. 1876 кг =

Б 18 ц 76 кг

2. Вибери ряд, у якому числа розміщені в порядку спадання.

А  1 1 1 .
10 12 15

3. Визнач, значення якого виразу дорівнює 15.

В 70 – 11 · 5
70 – 11 · 5 = 70 – 55 = 15

4. З’єднай лініями частини речень так, щоб твердження були правильними.

5. Пронумеруй послідовність виконання дій та обчисли значення виразу.

(15 980 + 47 302 : 67) · 18 = 300 348.

1)  4 7 3 0 2 6 7     2)  + 1 5 9 8 0   3)    × 1 6 6 8 6
  4 6 9     7 0 6         7 0 6             1 8
      4 0 2             1 6 6 8 6     + 1 3 3 4 8 8
      4 0 2                           1 6 6 8 6  
            0                             3 0 0 3 4 8

6. Прямокутник має площу 15 см2, його довжина — 5 см. Побудуй відрізок, довжина якого дорівнює сумі довжини і ширини прямокутника.

1) 15 : 5 = 3 (см) — ширина прямокутника.
2) 5 + 3 = 8 (см) — сума довжини і ширини прямокутника.

7. Кіоск продав за день 120 кг цибулі та 50 кг моркви по однаковій ціні. За цибулю вторгували на 630 грн більше, ніж за моркву. Скільки гривень вторгували за цибулю і моркву окремо?

1) На скільки кілограмів більше продали цибулі?
120 – 50 = 70 (кг)
2) Яка ціна цибулі?
630 : 70 = 9 (грн)
3) Скільки гривень вторгували за цибулю?
9 · 120 = 1080 (грн)
4) Скільки гривень вторгували за моркву?
9 · 50 = 450 (грн)

Відповідь: вторгували 1080 грн за цибулю і 450 грн за моркву.

8. У шкільній їдальні на гарнир приготували картопляне пюре і макарони, а до гарніру — котлети, відбивну і рибу. Скількома способами можна обрати другу страву?

Пюре можна їсти з котлетою, відбивною або рибою — 3 способи. Макарони — теж 3 способи. Усього 3 · 2 = 6 (способів) .

Відповідь: 6 способів.

Повідомити про помилку