Варіант 13

1. Познач найбільше число.

В 31/31

2. Визнач, значення якого виразу обчислено неправильно.

В 34 ц – 2 т 1 ц = 12 ц
34 ц – 2 т 1 ц = 34 ц – 21 ц = 13 ц

3. У трилітрові банки розлили 72 л березового соку. Скільки банок заповнили соком?

A 24
72 : 3 = 24 (б.)

4. З’єднай лініями вирази та їх значення.

72 : 3 + 17 ⇒ 41
60 – 54 : 6 ⇒ 51
(23 + 18) · 2 ⇒ 82

5. Пронумеруй послідовність виконання дій та обчисли значення виразу.

114 228 : 57 · (8196 8159) = 74 148.

1)  8 1 9 6   2)  1 1 4 2 2 8 5 7       3)    × 2 0 0 4
  8 1 5 9     1 1 4       2 0 0 4           3 7
        3 7           2 2 8             + 1 4 0 2 8
                      2 2 8             6 0 1 2  
                            0               7 4 1 4 8

6. Довжина прямокутника дорівнює 9 см, а ширина становить 1/3 частину довжини. Обчисли площу цього прямокутника та побудуй його.

1) 9 : 3 = 3 (см) — ширина прямокутника.
2) 9 · 3 = 27 (см2).

Відповідь: площа прямокутника 27 см2.

7. У кіоску продали 28 кг полуниць у 4 однакових ящиках і 7 однакових ящиків вишень. Ящик з вишнями на 3 кг важчий, ніж ящик з полуницями. Скільки кілограмів вишень продали в кіоску?

1) 28 : 4 = 7 (кг) — маса ящика полуниць.
2) 7 + 3 = 10 (кг) — маса ящика вишень.
3) 10 · 7 = 70 (кг).

Відповідь: у кіоску продали 70 кг вишень.

8. На уроці фізкультури учні вишикувались за зростом. Андрій стоїть у шерензі шостим. Перед ним учнів у 4 рази менше, ніж після нього. Скільки учнів на уроці?

1) 6 – 1 = 5 (учнів) — перед Андрієм;

2) 5 · 4 = 20 (учнів) — за ним;

3) 20 + 6 = 26 (учнів).

Відповідь: на уроці 26 учнів.

Повідомити про помилку