Варіант 16

1. Скільки всього десятків тисяч у числі 815 210?

В 81

2. Яку частину відрізка KM становить відрізок LO?

Б 5/9

3. Нерівність 2400 : a > 240 буде правильною (істинною), якщо a дорівнює

В 8

4. З’єднай лініями дії розв’язання задачі з поясненням до них.

Периметр прямокутника дорівнює 32 см. Його ширина 6 см. Обчисли площу прямокутника.
32 : 2 = 16 (см) — півпериметр прямокутника
16 – 6 = 10 (см) — довжина прямокутника
10 · 6 = 60 (см2) — площа прямокутника

5. (4052 – 60 458 : 43) · 37 = 97 902

                                                 
  6 0 4 5 8 4 3       4 0 5 2     × 2 6 4 6  
  4 3       1 4 0 6   1 4 0 6         3 7  
  1 7 4                 2 6 4 6   + 1 8 5 2 2  
  1 7 2                           7 9 3 8    
      2 5 8                         9 7 9 0 2  
      2 5 8                                    
            0                                    
                                                 

6. У трикутнику всі сторони рівні. Його периметр дорівнює 36 см. Побудуй прямокутник, довжина якого удвічі менша за сторону трикутника, а ширина — на 3 см менша, ніж довжина. Обчисли периметр цього прямокутника.

1) 36 : 3 = 12 (см) — довжина сторони трикутника.

2) 12 : 2 = 6 (см) — довжина прямокутника.

3) 6 – 3 = 3 (см) — ширина прямокутника.

4) (6 + 3) · 2 = 18 (см).

Відповідь: периметр прямокутника 18 см.

7. У першій книжці 240 сторінок, це на 80 сторінок менше, ніж у другій. У третій книжці на 260 сторінок менше, ніж у другій. У скільки разів менше сторінок у третій книжці, ніж у першій?

1) 240 + 80 = 320 (с.) — у другій книжці.

2) 320 – 260 = 60 (с.) — у третій книжці.

3) 240 : 60 = 4 (рази)

Відповідь: у третій книжці в 4 рази менше сторінок, ніж у першій.

8. Повний ящик яблук важить 20 кг, а наповнений наполовину — 11 кг. Яка маса порожнього ящика?

1) 20 – 11 = 9 (кг) — маса половини яблук.

2) 11 – 9 = 2 (кг).

Відповідь: маса ящика дорівнює 2 кг.

Повідомити про помилку