Робота 15

Варіант 1

1. 829 · 703 – 78150 : 30 = 580182

1) 829 · 703 = 582787
2) 78150 : 30 = 2605
3) 582787 – 2605 = 580182

2. 1) 6 год 28 хв + 3 год 43 хв = 10 год 11 хв
2) 18 ц 05 кг – 968 кг = 837 кг

3. 1) 84000 = 840 · 100
2) (24 + 36) : 3 < 24 + 36 : 3

4. y : 60 = 120
y = 120 · 60
y = 7200

5. 1) 180 : 3 · 2 = 120 кг — яблук продали.
2) 120 : 4 = 30 кг — груш продали.
3) 120 – 30 = 90 кг.

Відповідь: яблук продали більше ніж груш на 90 кг.

6. 1) 120 : 4 = 30 м
2) 30 · 30 = 900 м2

7. 43 · 28, 28 · 30, 26 · 28, 28 · 12

Варіант 2

1. 356 · 207 – 21800 : 40 = 73147
1) 356 · 207 = 73692
2) 21800 : 40 = 545
3) 73692 – 545 = 73147

2. 1) 4 год 32 хв – 3 год 56 хв = 36 хв
2) 8 т 6 ц + 4 т 8 ц = 13 т 4 ц

3. 1) 580 · 100 < 580000
2) (32 + 48) : 8 < 32 + 48 : 8

4. 70 · x = 8400
x = 8400 : 70
x = 120

5. 1) 720 : 6 = 120 — книжок з казками.
2) 720 : 8 · 3 = 270 — книжок з оповіданнями.
3) 270 – 120 = 150

Відповідь: книжок з оповіданнями більше ніж книжок з казками на 150.

6. 1) 600 : 40 = 15 м
2) (40 + 15) · 2 = 110 м

7. 57 · 38, 29 · 38, 38 · 24, 38 · 13

Повідомити про помилку