Номер 1441

У трьох ящиках 109,6 кг помідорів. У першому і другому ящиках разом 69,9 кг, а у другому і третьому — 72,1 кг. Скільки кілограмів помідорів у кожному ящику?

Розв’язання

1 cпосіб
Нехай помідорів у першому ящику х кг, тоді у другому ящику (69,9 – х) кг, а в третьому ящику (72,1 – (59,9 – х)), тобто 72,1 – 59,9 + х = 2,2 + х (кг). За умовою рівняння у всіх ящиках 109,6 кг. Складаємо рівняння:
х + (69,9 – х) + (2,2 + х) = 109,6
х + 69,9 – х + 2,2 + х = 109,6
х + 72,1 = 109,6
х = 109,6 – 72,1
х = 37,5 (кг) – помідорів у першому ящику.
69,9 – 37,5 = 32,4 (кг) – помідорів у другому ящику.
2,2 + 37,5 = 39,7 (кг) – помідорів у третьому ящику.
2 спосіб
1) 109,6 – 69,9 = 39,7 (кг) – помідорів у третьому ящику.
2) 72,1 – 39,7 = 32,4 (кг) – помідорів у другому ящику.
3) 69,9 – 32,4 = 37,5 (кг) – помідорів у першому ящику.

Відповідь: 37,5 кг; 32,4 кг; 39,7 кг.

Номер 1437Номер 1438Номер 1439Номер 1440Номер 1441Номер 1442Номер 1443Номер 1444Номер 1445

Зворотній зв’язок