Номер 1488

Два пішоходи, відстань між якими 15 км, одночасно вирушають назустріч один одному. Швидкість першого дорівнює 4,2 км/год, що на 0,3 км/год більше, ніж швидкість другого. Яка відстань буде між ними через 1,6 год? А через 2,5 год?

Розв’язання

1) 4,2 – 0,3 = 3,9 (км/год) – швидкість другого пішохода.

2) 4,2 + 3,9 = 8,1 (км/год) – швидкість зближення.

3) 8,1 • 1,6 = 12,96 (км) – відстань пройшли за 1,6 год.

4) 15 – 12,96 = 2,04 (км) – відстань між ними через 1,6 год.

5) 8,1 • 2,5 = 20,25 (км) – відстань пройшли за 2,5 год.

6) 20,25 – 15 = 5,25 (км) – відстань між ними через 2,5 год.

Відповідь: 2,04 км; 5,25 км.

Номер 1484Номер 1485Номер 1486Номер 1487Номер 1488Номер 1489Номер 1490Номер 1491Номер 1492

Зворотній зв’язок