1. Домашні завдання
  2. 3 клас
  3. Математика
  4. Бевз 2020 рік (частина 1)

Номер 612. Частина 1

Зібрали 350 кг яблук, груш – на 125 кг менше, а черешень на 100 кг більше, ніж груш. Скільки всього кілограмів яблук, груш і черешень зібрали?

 


Розв'язання:

Яблук - 350 кг
Груш - ?, на 125 кг менше, ніж яблук
Черешень - ?, на 100 кг більше, ніж груш
Зібрали - ? кг
1) 350 - 125 = 225 (кг) - зібрали груш
2) 225 + 100 = 325 (кг) - зібрали черешень
3) 350 + 225 + 325 = 900 (кг)
Відповідь: зібрали 900 кг яблук, груш і черешень