1. Домашні завдання
  2. 3 клас
  3. Математика
  4. Будна 2020 рік

Частина 2. Номер 307

За три дні велосипедистка проїхала 420 км, причому за перші два дні – 279 км, а за другий і третій – 264 км.
Постав запитання так, щоб задача розв'язувалася двома діями; трьома діями.

 


Розв'язання:

1 д. - ?
2 д. - ?
3 д. - ?
1 і 2 д. разом - 279 км
2 і 3 д. разом - 246 км
1, 2 і 3 д. разом - 420 км
1) 420 - 279 = 141 (км) - проїхала за третій день
2) 279 - 141 = 138 (км) - на скільки більше км проїхала за І і ІІ дні, ніж за третій
1) 420 - 279 = 141 (км) - за ІІІ день
2) 246 - 141 = 105 (км) - за ІІ день
3) 279 - 105 = 174 (км) - за І день
Перевірка:
141 + 105 + 174 = 420 (км)