1. Домашні завдання
  2. 3 клас
  3. Математика
  4. Гісь 2020 рік

Урок 130

1. Діти грають у «магазин». Скільки копійок не вистачає до 1 грн кожній дитині?

Матвій - 80 коп.
Віта - 25 коп.
Наталя - 64 коп.

2. Виконай усно.

900 коп = 9 грн
7 грн > 6 грн 75 коп
8 грн 30 коп < 9 грн 09 коп
680 коп < 8 грн
7 грн > 640 коп
9 грн > 788 коп

3. Добери числа в порожні віконця.

6 грн 50 коп + 50 коп = 7 грн + 3 грн = 10 грн
4 грн 10 коп + 90 коп = 5 грн
1 грн 50 коп + 3 грн 50 коп = 5 грн

4. Розглянь зразок і обчисли решту виразів на додавання з іменованими числами. Користуйся за потреби чернеткою.

7 грн 12 коп + 7 грн 88 коп = 14 грн + 12 коп + 88 коп = 15 грн
51 грн 08 коп + 48 грн 92 коп = 99 грн + 08 коп + 92 коп = 100 грн
15 грн 62 коп + 18 грн 38 коп = 33 грн + 62 коп + 38 коп = 34 грн

5. Розглянь зразок і обчисли решту виразів на віднімання з іменованими числами.

7 грн - 94 коп = 6 грн 6 коп
25 грн - 55 коп = 24 грн 45 коп
60 грн - 12 коп = 59 грн 88 коп
6 грн - 3 грн 15 коп = 3 грн - 15 коп = 2 грн 85 коп
12 грн - 9 грн 09 коп = 3 грн - 09 коп = 2 грн 91 коп
50 грн - 28 грн 07 коп = 22 грн - 07 коп = 21 грн 93 коп

6. З 20 грн Оля отримала решту – 12 грн 35 коп. Скільки коштувала покупка?

20 грн - 12 грн 35 коп = 7 грн 25 коп

7. Добери числа у порожні віконця.

418 м + 582 м = 1 км
731 м + 269 м = 1 км
1 км - 33 м = 927 м
1 км - 247 м = 753 м

8. Розглянь початок обчислення суми двох іменованих чисел. Закінчи обчислення на чернетці. Обчисли решту виразів.

16 км 9 м + 16 км 991 м = 33 км
27 км 880 м + 13 км 120 м = 41 км
44 км 44 м + 56 км 956 м = 101 км
3 км 917 м + 2 км 83 м = 6 км

9. Розглянь початок обчислення різниці іменованих чисел. Закінчи обчислення на чернетці. Обчисли решту виразів.

2 км - 375 м = 1 км + 625 м = 1 км 625 м
2 км - 483 м = 1 км 517 м
3 км - 1 км 118 м = 1 км 882 м
4 км - 2 км 580 м = 1 км 420 м

10. Однакові фігури заміни однаковими числами так, щоб виконувались одночасно обидві рівності.

9 - 7 = 2
7 • 9 = 63
5 + 7 = 12
35 : 5 = 7
1 + 7 = 8
1 • 7 = 7

Повідомити про помилку