1. Домашні завдання
  2. 3 клас
  3. Математика
  4. Гісь 2020 рік

Урок 78

1. Знайди для кожного опису його число на кульці.
• Містить усього 22 дес.
• Має 8 од. у розряді одиниць.
• Має всього 30 од.
• Число сотень і число одиниць однакове.
• Число сотень удвічі більше від числа десятків.
• Число одиниць утричі менше від числа десятків.
• Число десятків на 3 більше, ніж число одиниць, але З менше, ніж число сотень.

• 223.
• 478.
• 30.
• 262.
• 840.
• 231.
• 963.

2. Козачата їдуть із м. Одеси до м. Миколаєва, відстань між якими – 130 км. Доїхавши з Одеси до Коблевого, вони пересіли в інший автобус, який прямує до Миколаєва, і подолали відстань, що на 10 км більша від тієї, яку вони вже проїхали. Яка відстань від Одеси до Коблевого і від Коблевого до Миколаєва?

1) 130 : 2 = 65 (км) - половина дороги
2) 65 + 10 = 75 (км) - від Коблево до Миколаєва
3) 130 - 75 = 55 (км)

Відповідь: 55 км відстань від Одеси до Коблево, а від Коблево до Миколаєва 75 км

3. У м. Миколаєві розташований єдиний в Україні музей суднобудування і флоту. У січні його відвідало 435 туристів, а в лютому – 312 туристів.
• Скільки всього туристів відвідало музей за ці два місяці?
• На скільки туристів більше було в січні, ніж у лютому?

78 3 2
всього відвідали
78 3 3

Відповідь: 747 туристів всього відвідало музей за два місяця. На 123 туристи більше відвідало каток у січні, ніж у лютому

4. Обчисли вирази, записуючи їх у стовпчик. Прочитай прислів'я. Спробуй розтлумачити його.

78 4 1
78 4 2
78 4 3

Народне прислів'я: великому караблю - велике плавання

5. Місто Миколаїв названо на честь Святого Миколая – покровителя моряків. Місту вже виповнилося 228 років.
1) Скільки років буде Миколаєву через 130 років?
2) Скільки років було Миколаєву 125 років тому?

78 5 1
через 130 років
78 5 2
було 125 років тому


6. Таблиця показує, скільки марок із зображеннями кораблів має кожен хлопець.
1) Доповни усно схему іменами та числами з таблиці.
2) Обчисли письмово, скільки всього марок із зображеннями кораблів:
• у Романа й Андрія;
• у Сергія й Андрія;
• в Андрія й Кирила.
3) Обчисли письмово, на скільки менше марок із зображеннями кораблів:
• у Сергія, ніж у Кирила;
• у Романа, ніж в Андрія.

1) 78 6 1

2) 78 6 2
у Романа та Андрія
78 6 3
у Сергія та Андрія
78 6 4
у Андрія та Кирила
3) 78 6 5
менше у Сергія, ніж у Кирила
78 6 6
менше у Романа, нід в Андрія


7. На яхті «Ікар» команда з Миколаєва вперше в Україні здійснила навколосвітнє плавання. Першу частину шляху пройдено за о днів, другу частину – удвічі швидше, ніж першу, а третю частину шляху – за b днів. Склади вираз, щоб дізнатися, скільки всього днів тривала подорож.

а + (а • 2) + b (дн.)

Відповідь: а + (а • 2) + b днів тривала всього подорож

8. Українська яхта «Ікар» пройшла навколо світу за 325 днів. На перший проміжок шляху витрачено 140 днів, на другий – удвічі менше, ніж на перший, а на третій – решту днів. Скільки днів потрібно було яхті на третій проміжок шляху?

1) 140 : 2 = 70 (дн.) - ІІ проміжок шляху
2) 70 + 140 = 210 (дн.) - за І та ІІ проміжок шляху разом
3) 325 - 210 = 115 (дн.)

Відповідь: 115 днів потрібно було яхті на третій проміжок шляху


9. Які цифри заховалися під кольоровими фігурами?

78 9 178 9 2

Повідомити про помилку