1. Домашні завдання
  2. 3 клас
  3. Математика
  4. Гісь 2020 рік

Урок 90

1. Обчисли усно.

2 р. 4 міс. + 4 р. 2 міс. = 6 р. 6 міс.
7 р. 10 міс. – 6 р. = 1 р. 10 міс.
2 год. 20 хв + 5 год. 15 хв. = 7 год. 35 хв.
14 год. 40 хв. – 25 хв. = 14 год. 15 хв.
7 хв. 10 с. + 8 хв. 28 с. = 15 хв. 38 с.
20 хв. 15 с. – 1 хв. 15 с. = 19 хв.

2. Обчисли письмово за зразком.

урок 90 гдз 3 клас математика Гісь Філяк 2020

3. Першим переможцем в олімпійському марафоні (42 км) став бігун із Греції, який показав результат 2 год 58 хв 50 с. Це на 55 хв 27 с більше, ніж сьогоднішній рекорд світу, встановлений бігуном із Кенії. Який час марафонського забігу є сьогодні світовим рекордом?

90 3 2

Відповідь: 2 год 3 хв 23 с – час марафонського забігу є сьогодні світовим рекордом

4. Перетвори за зразком.

2 хв. 35 с. = 60 с. · 2 + 35 с. = 120 с. + 35 с. = 155 с.
3 год. 15 хв. = 60 хв. · 3 + 15 хв. = 180 хв. + 15 хв. = 195 хв.
7 хв. 12 с. = 60 с. · 7 + 12 с. = 420 с. + 12 с. = 432 с.
10 год. 40 хв. = 60 хв. · 10 + 40 хв. = 600 хв. + 40 хв. = 640 хв.
30 хв. = 60 с. · 30 = 1800 с.

5. Дід Грицько, дід Микола та дід Панас вийшли одночасно кожен зі свого будинку, щоб зробити на стадіоні ранкову зарядку. Дізнайся, хто з них першим прийшов на стадіон.

Першим прийшов дід Микола (3 хв. 44 с.).

6. Для кожного прямокутника блакитного кольору знайди відповідний прямокутник жовтого кольору. Запиши рівності.

1 доба 10 год. = 34 год.
2 хв. 10 с. = 130 с.
3 год. 30 хв. = 210 хв.
2 р. 3 міс. = 27 міс.
3 тижні 2 дні = 23 дні
121 с. = 2 хв. 1 с.

7. У майстерні було 30 несправних велосипедів. Майстер почав працювати в понеділок і ремонтував щодня по 2 велосипеди упродовж двох робочих тижнів і трьох днів. Скільки велосипедів ще чекають свого ремонту, якщо робочий тиждень триває 5 днів, а субота і неділя – вихідні?

Було – 30 вел.
Ремонт. – 2 т. 3 дн. по 2 велосип.
Залиш. – ? вел.

1) 2 т. 3 дні = 5 · 2 + 3 = 13 (дн.) – решта
2) 2 · 13 = 26 (вел.) – відремонтував
3) 30 – 26 = 4 (вел.)

Відповідь: 4 велосипеди чакають свого ремонту

8. В учительки музики було сьогодні 2 уроки по 45 хв, 3 уроки – по 40 хв, а між ними – велика перерва, тривалістю 20 хв, і 3 малі перерви, по 10 хв кожна. Після цього учителька музики пішла додому. Більше чи менше, ніж 5 годин, учителька музики була сьогодні у школі?

Було – 2 ур. по 45 хв., 3 ур. по 40 хв.
Перерви – 20 хв., 3 м. по 10 хв.
Разом – 5 нрд. – ?

1) 45 · 2 = 90 (хв.) – у роки разом
2) 40 · 3 = 120 (хв.) – 3 уроки по 40 хвилин
3) 90 + 120 = 210 (хв.) – 3 год. 30 хв – урок
4) 10 · 3 = 30 (хв.) – мал. перерва
5) 30 + 20 = 50 (хв.) – всього перерви
6) 210 + 50 = 260 (хв.) = 4 год. 20 хв.

Відповідь: учителька музики менше, ніж 5 годин була сьогодні у школі

9. Кількість Лесиних років ділиться на 3. Минулого року її вік ділився на 4. Лесі менше, ніж 20 років. Скільки років буде Лесі через 2 роки?

Через 2 роки Лесі буде 11 років, зараз їй 9 років.

10. 500 : (458 – 408) = 10
(643 + 257) : 10 = 80
367 – (446 – 352) = 273
59 + 240 : 8 : 6 = 64
700 – 80 · 2 : 40 = 696
7 · (302 – 294) – 54 = 2

Повідомити про помилку