1. Домашні завдання
  2. 3 клас
  3. Математика
  4. Козак 2020 рік

Частина 2. Номер 440

Протягом року 157 днів були похмурими, сонячних днів було на 14 менше, а дощових – у 6 разів менше, ніж похмурих і сонячних разом. Решту днів йшов сніг. На скільки менше у році було дощових днів, ніж похмурих?

Розв’язання

Похмурих — 157 днів
Сонячних — ?, на 14 менше
Дощових — ?, у 6 разів менше, ніж похмурих і сонячних разом
На скільки менше у році було дощових днів, ніж похмурих?

1) 157 – 14 = 143 (дн.) — сонячних;

2) 157 + 143 = 300 (дн.) — разом похмурих і сонячних днів

3) 300 : 6 = 50 (дн.) — дощових;

4) 157 – 50 = 107 (дн.).

Відповідь: на 107 днів менше у році було дощових днів, ніж похмурих.