1. Домашні завдання
  2. 3 клас
  3. Математика
  4. Лишенко 2020 рік (частина 1)

Частина 1. Номер 652

Було 9 кг білих грибів, що в 4 рази менше, ніж печериць. Після приготування страв залишилося 9 кг печериць. Скільки кілограмів грибів використали для приготування страв?
• Постав інші запитання до умови задачі.

 


Розв'язання:

Залишилося - 9 кг печериць
Всього використали - ? кг
1) 9 • 4 = 36 (кг) - печериць
2) 9 + 36 = 45 (кг) - всього було грибів
3) 45 - 9 = 36 (кг) - всього використали
4) 36 - 9 = 27 (кг)
Відповідь: використали 36 кг грибів, печериць на 27 кг більше, ніж білих грибів