1. Домашні завдання
  2. 3 клас
  3. Математика
  4. Лишенко 2020 рік (частина 1)

Номер 129. Частина 1

Першого дня зібрали 12 кг чорноплідної горобини, другого - на 3 кг менше, а третього дня - стільки, скільки разом першого і другого днів. Скільки всього кілограмів чорноплідної горобини зібрали?

Розв'язання:

1 день - 12 кг
2 день - ?, на 3 кг <, ніж 1 день
3 день - ?, ніж 2 день
Всього - ? кг
1) Скільки кілограмів горобини зібрали другого дня?
12 - 3 = 9 (кг)
2) Скільки кілограмів горобини зібрали третього дня?
12 + 9 = 21 (кг)
3) Скільки всього кілограмів чорноплодної горобини зібрали?
12 + 9 + 21 = 42 (кг)
Відповідь: зібрали 42 кілограми чорноплодної горобини