1. Домашні завдання
  2. 3 клас
  3. Математика
  4. Листопад 2020 рік

Частина 2. Номер 638

3 однієї ділянки фермер зібрав 168 кг огірків, а з іншої – на 86 кг більше. 80 кг огірків він здав у їдальню, а решту – на консервний завод. Скільки кілограмів огірків фермер здав на консервний завод?

 


Розв'язання:

І ділянка - 168 кг
ІІ ділянка - ?, на 86 кг більше, ніж І ділянка
Здав у їдальню - 80 кг
На завод - ? кг
1) 168 + 86 = 254 (кг) - ІІ ділянка
2) 168 + 254 = 422 (кг) - усього зібрав
3) 422 - 80 = 342 (кг)
Відповідь: на консервний завод здав 342 кг огірків