Контрольна робота 3

ВАРІАНТ 1

1. У якому числі в розряді десятків тисяч стоїть цифра 4?
А 247 314

2. Яку частину тонни становить 1 кг?
А (у 1 тонні 1000 кг)

3. Який добуток обчислено неправильно?
В (124 · 12 = 1488)

4. Яке число є розв’язком рівняння 209 370 + d = 220 390?
А (209 370 + 11 020 = 220 390)

5. Ширина прямокутника дорівнює 11 см, а його довжина — у 2 рази більша за ширину. Чому дорівнює периметр такого прямокутника?
Б (22 см — довжина, 11 + 11 + 22 + 22 = 66 см)

6. В інтернет–магазині продали 120 обігрівачів, що складає 2/5 від усіє кількості обігрівачів. Скільки обігрівачів було спочатку?
120 · 5 : 2 = 600 : 2 = 300 обігрівачів.

7. Обчисли значення виразів.
150 006 – (375 345 : 45 + 613 • 32);
1) 613 · 32 = 19 616;
2) 375 345 : 45 = 8341;
3) 8341 + 19 616 = 27 957;
4) 150 006 – 27 957 = 122 049.
18 км 570 м + 6 км 500 м = 25 км 070 м.

8. Гелікоптер за 2 год пролетів 440 км. Швидкість літака у 3 рази більша, ніж швидкість гелікоптера. На скільки менше кілометрів пролетів гелікоптер за 2 год, ніж літак за той самий час?
1) 440 : 2 = 220 (км/год) — швидкість гелікоптера;
2) 220 · 3 = 660 (км/год) — швидкість літака;
3) 660 · 2 = 1320 (км) — пролетів літак за 2 години;
4) 1320 – 440 = 880 (км) — менше пролетів гелікоптер за 2 години, ніж літак за той самий час.
Відповідь: 880 км.

ВАРІАНТ 2

1. У якому числі в розряді десятків тисяч стоїть цифра 5?
Б 520 527

2. Яку частину кілограма становить 1 г?
Б

3. Який добуток обчислено неправильно?
Б (123 · 13 = 1599)

4. Яке число є розв’язком рівняння 308 560 + b = 320 590?
В (320 590 – 308 560 = 12 030)

5. Довжина прямокутника дорівнює 16 см, а його ширина — у 2 рази менша за довжину. Чому дорівнює периметр такого прямокутника?
В (8 см — ширина, 16 + 16 + 8 + 8 = 48 см)

6. В інтернет–магазині продали 120 смартфонів, що складає 3/5 від усієї кількості. Скільки смартфонів було спочатку?
120 · 5 : 3 = 600 : 3 = 200 смартфонів.

7. Обчисли значення виразів.
1) 512 · 24 = 12 288;
2) 294 735 : 35 = 8421;
3) 8421 + 12 288 = 20 709;
4) 120 003 – 20 709 = 99 294.
17 км 740 м + 8 км 300 м = 25 км 1040 м = 26 км 40 м

8. Мотоцикліст за 5 год проїхав 260 км. Швидкість руху велосипедиста у 4 рази менша, ніж швидкість мотоцикліста. На скільки більше кілометрів проїхав мотоцикліст за 5 год, ніж велосипедист за той самий час?
1) 260 : 5 = 52 (км/год) — швидкість мотоцикліста;
2) 52 : 4 = 13 (км/год) — швидкість велосипедиста;
3) 13 · 5 = 65 (км) — проїхав велосипедист за 5 годин;
4) 260 – 65 = 195 (км) — більше проїхав мотоцикліст за 5 годин, ніж велосипедист за той самий час.
Відповідь: 195 км.


Коментарі

Всього коментарів: 0