Контрольна робота 6

ВАРІАНТ 1

1. Що позначає в записі числа 601 562 цифра 6?
B 6 сот. тис. і 6 дес.


2. Диню розрізали на 10 рівних частин. Яка частина дині найбільша?
Б

3. У якому з трикутників є прямий кут?
Б

4. Яку частку обчислено правильно?
В 48 016 : 16 = 3001

5. Периметр квадрата — 32 см. Чому дорівнює площа такого квадрата?
В 64 см2 (сторона квадрата — 8 см)

6. Автомобіль до місця призначення рухався 4 год зі швидкістю 75 км/год. Повертаючись назад, він подолав цю відстань за 5 год. Із якою швидкістю рухався автомобіль на зворотному шляху?
1) 75 · 4 = 300 (км) — відстань, яку долав автомобіль;
2) 300 : 5 = 60 (км/год) — швидкість автомобіля на зворотньому шляху.
Відповідь: 60 км/год.

7. Обчисли значення виразів.
8100 – (124 • 3 + 528) : 36
1) 124 · 3 = 372;
2) 372 + 528 = 900;
3) 900 : 36 = 25;
8100 – 25 = 8075.,
6 грн – 3 грн 24 к. = 600 к. – 324 к. = 276 к. = 2 грн 76 к.

8. Учні всіх початкових класів школи виготовили для ярмарку 468 поробок. Кожний клас приніс по 23 іграшки і по 29 аплікацій. Скільки окремо іграшок й аплікацій булло виготовлено для ярмарку?
Нехай у школі всього було x класів.
Тоді іграшок зібрали 23x, а аплікацій — 29x.
Складаємо рівняння:
23x + 29x = 468;
52x = 468;
x = 9 — класів у школі;
23 · 9 = 207 (шт) — іграшок;
29 · 9 = 261 (шт) — аплікацій.
Відповідь: учні для ярмарку виготовили 207 іграшок і 261 аплікацію.

ВАРІАНТ 2

1. Що позначає в записі числа 370 517 цифра 7?
Б 7 од. тис і 7 од.

2. Кавун розрізали на 12 рівних частин. Яка частина кавуна найменша?
В

3. У якому з трикутників є тупий кут?
В

4. Яку частку обчислено правильно?
Б 56 014 :1 4 = 4001

5. Периметр квадрата — 36 см. Чому дорівнює площа такого квадрата?
А 81 см2 (сторона квадрата — 9 см)

6. Автомобіль до місця призначення рухався 6 год зі швидкістю 65 км/год. Повертаючись назад, він подолав цю відстань за 5 год. Із якою швидкістю рухався автомобіль на зворотньому шляху?
1) 65 · 6 = 390 (км) — відстань, яку подолав автомобіль;
2) 390 : 5 = 78 (км/год) — швидкість автомобіля на зворотному шляху.
Відповідь: 78 км/год.

7. Обчисли значення виразів.
8100 – (132 • 4 + 452) : 35
1) 132 · 4 = 528;
2) 528 + 452 = 980;
3) 980 : 35 = 28;
4) 8100 – 28 = 8072.
8 грн – 5 грн 36 к. = 800 к. – 536 к. = 264 к. = 2 грн 64 к.

8. Учні двох четвертих класів зібрали 636 пластикових кришок для переробки, причому кожний учень приніс однакову кулькість кришечок. Скільки кришечок зібрав кожний клас, якщо в 4–А — 25 учнів, а в 4–Б — 28?
Нехай кожен учень приніс по x кришечок.
Тоді, 4–А клас зібрав 25x кришечок, а 4–Б — 28x кришечок.
Складаємо рівняння:
25x + 28x = 636;
53x = 636;
x = 12 (криш.) — приніс кожен учень;
25 · 12 = 300 (криш.) — зібрав 4–А клас;
28 · 12 = 336 (криш.) — зібрав 4–Б клас.
Відповідь: учні 4–А класу зібрали 300 кришечок, а учні 4–Б — 336 кришечок.


Коментарі

Всього коментарів: 0