Контрольна робота 3

ВАРІАНТ 1 

1. У якому числі всього 36 десятків класу тисяч?
А 360 007

2. Який діаметр має коло радіусом 2 см 8 мм?
Б 5 см 6 мм

3. Яке розв’язання задачі є правильним?
На території школи збудували басей форми, периметр якого — 36 м. Ширина — 6 м. Яка довжина басейну?
В 36 : 2 – 6

4. З’єднай лініями частини речень так, щоб висловлювання були правильними.
Сума чисел 190 і 95 більша за число 15 на → 270
Різницю чисел 900 і 90 зменшили у 30 разів і отримали → 27
Добуток чисел 60 і 50 зменшили на 300 і отримали → 2700

5. Пронумеруй по порядку дії розв’язування задачі.
Для приготування компоту на зиму мама купила 12 кг цукру, по 9 грн за кілограм, і 8 кг вишень. За всю покупку вона заплатила 220 грн. Скільки коштує один кілограм вишень?
1) 9 · 12 = 108 (грн);
2) 220 – 108 = 112 (грн);
3) 112 : 8 = 14 (грн).

6. Знайди значення виразу.
60 020 – 39 468 : 78 · 37 = 41 298
39 468 : 78 = 506
506 · 37 = 18 722
60 020 – 18 722 = 41 298

7. Розв’яжи задачу з поясненням.
Бабка пролетіла 135 м за 15 с. Метелик 2/3 цього шляху подолав за 30 с. На скільки швидкість бабки більша за швидкість метелика?
1) 135 : 15 = 9 (м/с) — швидкість бабки;
2) 135 : 3 · 2 = 90 (м) — шлях метелика;
3) 90 : 30 = 3 (м/с) — швидкість метелика;
4) 9 – 3 = 6 (м/с) — на стільки швидкість бабки більша.
Відповідь: на 6 м/с швидкість бабки більша за швидкість метелика.

ВАРІАНТ 2

1. У якому числі всього 16 десятків класу тисяч?
A 160 058

2. Який діаметр має коло радіусом 4 см 6 мм?
В 9 см 2 мм

3. Яке розв’язання задачі є правильним?
Для огорожі спортивного майданчи форми використали 42 м металевої сітки. Довжина майданчика — 14 м. Яка ширина майданчика?
Б 42 : 2 – 14

4. З’єднай лініями частини речень так, щоб висловлювання були правильними.
Добуток чисел 90 і 30 зменшили на 300 і отримали → 2400
Різницю чисел 800 і 80 зменшили у 30 разів і отримали → 24
Сума чисел 180 і 85 більша за число 25 на → 240

5. Пронумеруй по порядку дії розв’язування задачі.
Спортивний клуб замовив 4 пари тенісних ракеток, по 25 грн кожна пара, і 20 м’ячиків. Для отримання замовлення спортклуб переказав на рахунок магазину 320 грн. Яка ціна одного м’ячика?
1) 25 · 4 = 100 (грн)
2) 320 – 100 = 220 (грн)
3) 220 : 20 = 11 (грн)

6. Знайди значення виразу.
32 001 – 47 872 : 68 · 26 = 13 697
47872 : 68 = 704
704 · 26 = 18 304
32 001 – 18 304 = 13 697

7. Розв’яжи задачу з поясненням.
Ластівка за 4 год польоту подолала 276 км. 5/6 цього шляху чиж пролетів за 5 год. На скільки швидкість ластівки була більшою за швидкість чижа?
1) 276 : 4 = 69 (км/год) — швидкість ластівки
2) 276 · 5 : 6 = 230 (км) — шлях чижа
3) 230 : 5 = 46 (км/год) — швидкість чижа
4) 69 – 46 = 23 (км/год) — на стільки швидкість ластівки більша.
Відповідь: на 23 км/год швидкість ластівки більша за швидкість чижа.


Коментарі

Всього коментарів: 0