Контрольна робота 1

Варіант 1

1. Яке число є значенням виразу 80 000 + 300 + 6?
В 83 006

2. Яке число дорівнює 3/8 від 192?
Б 72

3. У якому рядку слово квадрат є «зайвим» серед назв фігур?
А Конус, куля, квадрат, куб.

4. З’єднай лінією рівняння з його розв’язком.

5. Пронумеруй по порядку пункти плану розв’язування задачі.

Марина купила 2 ручки для себе і 4 ручки для братів за однаковою ціною. За всю покупку вона заплатила 48 грн. Скільки грошей витратила Марина на ручки для братів?

2. Яка ціна ручки?
3. Скільки гривень коштує 4 ручки для братів?
1. Скільки всього ручок купила Марина?

6. Знайди значення виразу. Обчислення запиши окремими діями.
209 · (403 – 23 332 : 76) = 20 064
1) 23 332 : 76 = 307;
2) 403 – 307 = 96;
3) 209 · 96 = 20 064.

7. На відпочинок до Одеси група туристів поїхала автобусом. До зупинки їхали 3 год зі швидкістю 68 км/год. Після зупинки подолали шлях на 161 км довший, витративши на нього 5 год. З якою швидкістю рухався автобус після зупинки?

Розв’язання

1) 68 · 3 = 204 (км) — проїхали до зупинки;
2) 204 + 161 = 365 (км) — проїхали після зупинки;
3) 365 : 5 = 73 (км/год) — швидкість після зупинки.

Відповідь: 73 км/год.

Варіант 2

1. Яке число є значенням виразу 900 000 + 4000 + 20?
В 904 020

2. Яке число дорівнює 5/6 від 210?
В 175

3. У якому рядку слово круг є «зайвим» серед назв фігур?
Б Квадрат, ромб, круг, прямокутник.

4. З’єднай рівняння з його розв’язком.

5. Пронумеруй по порядку пункти плану розв’язування задачі.

Для оздоблення суконь дизайнерка одягу купила 12 м синьої стрічки та 15 м жовтої за однаковою ціною. За всю стрічку вона заплатила 270 грн. Скільки гривень коштує жовта стрічка?

3. Скільки гривень коштує жовта стрічка?
2. Яка ціна 1 м стрічки?
1. Скільки всього метрів синьої і жовтої стрічки купила дизайнерка?

6. Знайди значення виразу.
308 · (505 – 23 606 : 58) = 30 184.
1) 23 606 : 58 = 407;
2) 505 – 407 = 98;
3) 308 · 98 = 30 184.

7. Від станції Барвиста до станції Веселкова поїзд рухався 8 год зі швидкістю 60 км/год. Відстань від станції Веселкова до станції Сонячна на 288 км коротша. Її поїзд подолав за 3 год. З якою швидкістю рухався поїзд від станції Веселкова до станції Сонячна?

Розв’язання

1) 60 · 8 = 480 (км) – проїхали до станції Веселкова;
2) 480 – 288 = 192 (км) – відстань від станції Веселкова до станції Сонячна;
3) 192 : 3 = 64 (км/год) – швидкість поїзда від станції Веселкова до станції Сонячна.

Відповідь: 64 км/год.


Коментарі

Всього коментарів: 0