Контрольна робота 3

Варіант 1

1. У якому числі всього 36 десятків класу тисяч?
А 360 007

2. Який діаметр має коло радіусом 4 см 6 мм?
Б 9 см 2 мм

3. Яке розв’язання задачі є правильним?
На території школи збудували басейн прямокутної форми, периметр якого 42 м. Ширина басейну 7 м. Яка довжина басейну?
В 42 : 2 – 7

4. З’єднай лініями частини речень так, щоб висловлення були істинними.

5. Пронумеруй по порядку дії розв’язування задачі.
Для приготування малинового варення купили 10 кг цукру, по 15 грн за кілограм, і 9 кг малини. За всю покупку заплатили 420 грн. Скільки коштує кілограм малини?
2) 420 – 150 = 270 (грн)
3) 270 : 9 = 30 (грн)
1) 15 · 10 = 150 (грн)

6. Знайди значення виразу.
60 020 – 39 468 : 78 · 37 = 41 298.
39 468 : 78 = 506;
506 · 37 = 18 722;
60 020 – 18 722 = 41 298.

7. Бабка пролетіла 135 м за 15 с. Метелик 2/3 цього шляху — за 30 с. На скільки швидкість бабки більша за швидкість метелика?

Розв’язання

1) 135 : 15 = 9 (м/с) — швидкість бабки;
2) 135 : 3 · 2 = 90 (м) — пролетів метелик;
3) 90 : 30 = 3 (м/с) — швидкість метелика;
4) 9 – 3 = 6 (м/с) — на стільки швидкість бабки більша за швидкість метелика.

Відповідь: на 6 м/с.

Варіант 2

1. У якому числі всього 16 десятків класу тисяч?
А 160 058

2. Який діаметр має коло радіусом 7 см 8 мм?
В 15 см 6 мм

3. Яке розв’язання задачі є правильним?
Для огорожі спортивного майданчика прямокутної форми використали 42 м металевої сітки. Довжина майданчика 14 м. Яка ширина майданчика?
Б 42 : 2 – 14

4. З’єднай лініями частини речень так, щоб висловлення були істинними.

5. Пронумеруй по порядку дії розв’язування задачі.
Дитячий спортклуб замовив 4 пари тенісних ракеток, по 25 грн кожна пара, і 20 м’ячиків. Для отримання замовлення спортклуб переказав на рахунок магазину 320 грн. Яка ціна м’ячика?
2) 320 – 100 = 220 (грн)
1) 25 · 4 = 100 (грн)
3) 220 : 20 = 11 (грн)

6. Знайди значення виразу.
32 001 – 47 872 : 68 · 26 = 13 697.
47 872 : 68 = 704;
704 · 26 = 18 304;
32 001 – 18 304 = 13 697.

7. Ластівка за 4 год польоту подолала 276 км. 5/6 цього шляху чиж пролетів за 5 год. На скільки швидкість ластівки була більшою за швидкість чижа?

Розв’язання

1) 276 : 4 = 69 (км/год) — швидкість ластівки;
2) 276 : 6 · 5 = 230 (км) — пролетів чиж;
3) 230 : 5 = 46 (км/год) — швидкість чижа;
4) 69 – 46 = 23 (км/год) — на стільки швидкість ластівки більша за швидкість чижа.

Відповідь: на 23 км/год.


Коментарі

Всього коментарів: 0