1. Домашні завдання
  2. 4 клас
  3. ДПА-2019
  4. Математика ПАРХОМЕНКО (підсумкові контрольні роботи)

Контрольна робота 6

Варіант 1

1. Яке число є значенням виразу 4 год 54 хв + 4 год 57 хв?
Б 9 год 51 хв

2. Який розв’язок задачі?
З 25 кг соняшнику одержують 18 кг насіння. Скільки кілограмів насіння можна одержати із 75 кг соняшнику?
А 54 кг

3. У якому рядку всі числа є розв’язками нерівності 4800 : a > 80?
А 6, 8, 10

4. З’єднай лінією вирази з однаковим значенням без письмових обчислень.

5. Пронумеруй по порядку пункти плану роботи над задачею.
Ганнуся зробила коробочку для бісеру, дно якої має форму прямокутника площею 66 см2. Довжина сторони коробочки 11 см. Якої довжини треба взяти клейку стрічку, щоб один раз обгорнути нею стінки коробочки?
6. Записати відповідь на запитання задачі.
3. Знайти ширину дна коробочки за відомими площею і довжиною.
4. Скласти вираз на знаходження периметра прямокутника.
2. Визначити, чи є в умові задачі всі дані для знаходження периметра прямокутника.
5. Обчислити значення виразу на знаходження периметра прямокутника.
1. Визначити величину, яку треба знайти, щоб обчислити довжину клейкої стрічки.

6. Обчисли вираз і запиши його значення.
204 · (603 – 34 103 : 67) = 19 176;
34 103 : 67 = 509;
603 – 509 = 94;
204 · 94 = 19 176.

7. Розв’яжи задачу з поясненням.
Леся й Тимко вийшли разом з музичної школи й пішли у протилежних напрямках, кожен до свого дому. Через 8 хв відстань між ними була 904 м. Тимко йшов зі швидкістю 65 м/хв. З якою швидкістю йшла додому Леся?

Розв’язання

1) 904 : 8 = 113 (м/хв) — швидкість Тимка і Лесі;
2) 113 – 65 = 48 (м/хв) — швидкість Лесі.

Відповідь: 48 м/хв.

Варіант 2

1. Яке число є значенням виразу 3 год 15 хв + 5 год 49 хв?
В 9 год 4 хв

2. Який розв’язок задачі?
Із 32 кг свіжих яблук виходить 7 кг сушених. Скільки кілограмів сушених яблук можна отримати з 96 кг свіжих?
Б 21 кг

3. У якому рядку всі числа є розв’язками нерівності 5600 : a < 80 ?
В 80, 100, 700

4. З’єднай лінією вирази з однаковим значенням без письмових обчислень.

5. Пронумеруй по порядку пункти плану роботи над задачею.
Щоб зробити паркінг для іграшкових машин, Івасик узяв дошку прямокутної форми площею 84 см2 і шириною 7 см. Для кріплення огорожі він забив у кожному кутку дошки по цвяху. Якої довжини дріт потрібен Івасикові, щоб один раз обвести його навколо цвяхів по краях дошки?
5. Знайти довжину дошки за відомими площею і шириною.
6. Записати відповідь на запитання задачі.
2. Визначити, чи є в умові задачі всі дані для знаходження периметра прямокутника.
4. Обчислити значення виразу на знаходження периметра прямокутника.
3. Скласти вираз на знаходження периметра прямокутника.
1. Визначити величину, яку треба знайти, щоб обчислити довжину дроту для обведення навколо цвяхів по краях дошки.

6. Обчисли вираз та запиши його значення.
307 · (31 408 : 52 – 539) = 19 955;
31 408 : 52 = 604;
604 – 539 = 65;
307 · 65 = 19 955.

7. Розв’яжи задачу з поясненням.
Соломійка та Марко вийшли разом з книжкової виставки й пішли в протилежних напрямках, кожен до свого дому. Через 7 хв відстань між ними була 798 м. Марко йшов зі швидкістю 64 м/хв. З якою швидкістю йшла додому Соломійка?

Розв’язання

1) 798 : 7 = 114 (м/хв) — швидкість Соломійки та Марка;
2) 114 – 64 = 50 (м/хв) — швидкість Соломійки.

Відповідь: 50 м/хв.