Контрольна робота 3

Варіант 1

1. Визнач, яке число записане як сума розрядних доданків.

300 000 + 7000 + 500 + 60 + 3

Б 307 563

2. У якому випадку результат ділення 3428 : 100 визначено правильно?

А 34 (ост. 28)

3. Пиріг розрізали на 10 рівних частин. Визнач, яка частина пирога найбільша.

Б 7/10

4. З’єднай лінією нерівність чи рівняння зі значенням x, що є його розв’язком.

5. З’єднай лінією виміри прямокутника і його периметр.

6. Обчисли.

75 048 : 12 – 245 · 14 = 2824.
1) 75 048 : 12 = 6254;
2) 245 · 14 = 3430;
3) 6254 – 3430 = 2824.

7. За перший день на базі розфасували 960 кг гречки, а за другий — на 375 кг менше. Гречку фасували в пакети по 3 кг в кожний. Скільки пакетів гречки отримали?

Розв’язання

1) 960 – 375 = 585 (кг) — розфасували за другий день.
2) 960 + 585 = 1545 (кг) — розфасували за два дні.
3) 1545 : 3 = 515 (пак.) — отримали.

Відповідь: Отримали 515 пакетів гречки.

Варіант 2

1. Визнач, яке число записане як сума розрядних доданків.

500 000 + 6000 + 400 + 20 + 8

В 506 428

2. У якому випадку результат ділення 5643 : 100 визначено правильно?

В 56 (ост. 43)

3. Торт розрізали на 12 рівних частин. Яка частина торта найбільша?

Б 7/12

4. З’єднай лінією нерівність чи рівняння зі значенням x, що є його розв’язком.

5. З’єднай лінією виміри прямокутника і його периметр.

6. Обчисли.

84 208 : 16 – 318 · 15 = 493.
1) 84 208: 16 = 5263;
2) 318 · 15 = 4770;
3) 5263 – 4770 = 493.

7. Перша бригада зібрала 974 кг яблук, а друга — на 168 кг більше. Усі яблука розважили в Сітки по 4 кг в кожну. Скільки сіток з яблуками отримали?

Розв’язання

1) 974 + 168 = 1142 кг — зібрала друга бригада.
2) 1142 + 974 = 2116 кг — зібрали обидві бригади разом.
3) 2116 : 4 = 529 сіток — отримали.

Відповідь: Отримали 529 сіток з яблуками.