1. Домашні завдання
  2. 4 клас
  3. ДПА-2021
  4. Математика Листопад (підсумкові контрольні роботи)

Контрольна робота 8

ВАРІАНТ 1

1. Що позначає цифра 7 у записі числа 570 134?

В число десятків тисяч

2. Яка нерівність правильна?

Б

3. Розв’язком якого рівняння є число 6?

А 48 – 32 = 10 + х

4. З’єднай периметр і площу квадрата.

51783759.jpg (414×111)

5. З’єднай периметр і площу квадрата.

17634740.jpg (337×73)

6. Обчисли.

23821 : (625 – 542) · 23 = 6601.

1) 625 – 542 = 83;

2) 23821 : 83 = 287;

3) 287 · 23 = 6601.

7. У шкільному саду учні зібрали 174 ящики яблук по 15 кг у кожному. Із 2/5 яблук виготовили сік, а решту врожаю занесли у сховище. Скільки кілограмів яблук занесли у сховище?

1) 174 · 15 = 2610 (кг) — яблук зібрали учні;

2) 2610 · 2 : 5 = 1044 (кг) — яблук переробили на сік;

3) 2610 – 1044 = 1566 (кг).

Відповідь: у сховище занесли 1566 кг яблук.

ВАРІАНТ 2

1. Що позначає цифра 7 у записі числа 217 804?

А число тисяч

2. Яка нерівність правильна?

А

3. Розв’язком якого рівняння є число 8?

В x · 7 = 98 – 42

4. З’єднай периметр і площу квадрата.

97843794.jpg (380×118)

5. Установи порядок виконання дій, записавши відповідні цифри.

29322608.jpg (312×71)

6. Обчисли.

(1599 + 20050 : 25) · 63 = 151 263.

1) 20050 : 25 = 802;

2) 1599 + 802 = 2401;

3) 2401 · 63 = 151 263.

7. Учні школи зібрали 95 мішків горіхів, по 21 кг в кожному. Після сушіння їх маса зменшилася на 2/5 початкової маси. Якою стала маса горіхів після сушіння?

1) 95 · 21 = 1995 (кг) — горіхів зібрали учні;

2) 1995 · 2 : 5 = 798 (кг) — зменшення маси горіхів після сушіння;

3) 1995 – 798 = 1197 (кг).

Відповідь: маса горіхів після сушіння — 1197 кг.

Повідомити про помилку