1. Домашні завдання
  2. 4 клас
  3. ДПА-2021
  4. Математика ЛИСТОПАД (підсумкові контрольні роботи)

Контрольна робота 9

ВАРІАНТ 1

1. Обчисли.

13 338 + (550 – 45) · 21 = 23 943.

1) 550 – 45 = 505;

2) 505 · 21 = 10 605;

3) 13 338 + 10 605 = 23 943.

2. Виконай дії з іменованими числами.

24 м 23 см · 7 = 168 м 161 см = 169 м 61 см

3. Знайди:

1) 2400 : 12 = 200;

2) 324 : 12 = 27

4. Розв’яжи рівняння

a = 2175 : 87
a = 25

5. Два маршрутні автобуси їхали з однаковою швидкістю. Перший був у дорозі 3 год, а другий — 5 год. Скільки кілометрів проїхав перший автобус, якщо другий проїхав на 140 км більше?

1) 5 – 3 = 2 (год) — їхав другий автобус відстань 140 км;

2) 140 : 2 = 70 (км/год) — швидкість автобуса;

3) 70 · 3 = 210 (км).

Відповідь: перший автобус проїхав 210 км.

6. Побудуй прямокутник, площа якого дорівнює 24 см2, а довжина — 6 см.

1) 24 : 6 = 4 см — ширина прямокутника.

ВАРІАНТ 2

1. Обчисли.

13 268 + (540 – 37) · 23 = 24 837.

1) 540 – 37 = 503;

2) 503 · 23 = 11 569;

3) 13 268 + 11 569 = 24 837.

2. Виконай дії з іменованими числами.

17 м 47 см · 3 = 51 м 141 см = 52 м 41 см.

3. Знайди...

1) 4500 : 15 = 300;

2) 195 : 15 = 13.

4. Розв’яжи рівняння 49 · b = 1715.

b = 1715 : 49; 
b = 35.

5. Два швидкісні потяги їхали з однаковою швидкістю. Перший був у дорозі 6 год, а другий — 4 год. Скільки кілометрів пройшов другий потяг, якщо перший пройшов на 300 кілометрів більше?

1) 6 – 4 = 2 (год) — пройшов 300 км перший потяг;

2) 300 : 2 = 150 (км/год) — швидкість потягу;

3) 150 · 4 = 600 (км).

Відповідь: другий потяг пройшов 600 км.

6. 1) Побудуй прямокутник, площа якого дорівнює 28 см2, а довжина — 7 см.

28 : 7 = 4 см — ширина прямокутника.