Номер 995

1) Перша учнівська бригада зібрала 3 ящики яблук, а друга — 4 такі самі ящики. Скільки кілограмів яблук зібрала кожна учнівська бригада, якщо обидві бригади разом зібрали 84 кг?

Розв’язання

1) 3 + 4 = 7 (ящ.) — зібрали обидві бригади;

2) 84 : 7 = 12 (кг) — яблук в одному ящику;

3) 3 · 12 = 36 (кг) — зібрала перша бригада;

4) 4 · 12 = 48 (кг) — зібрала друга бригада.

Відповідь: 36 кг яблук зібрала перша бригада, 48 кг — друга.

 

2) Дві учнівські бригади зібрали 7 однакових ящиків яблук, причому перша бригада зібрала 36 кг, а друга — 48 кг. Скільки ящиків яблук зібрала кожна бригада?

Розв’язання

1) 36 + 48 = 84 (кг) — яблук зібрали обидві бригади;

2) 84 : 7 = 12 (кг) — місткість одного ящика;

3) 36 : 12 = 3 (ящ.) — зібрала перша бригада;

4) 7 - 3 = 4 (ящ.) — зібрала друга бригада.

Відповідь: 3 ящика яблук зібрала перша бригада, 4 — друга.