1. ДЗ
  2. 4 клас
  3. Математика
  4. Гісь 2021 рік

Частина 2. Номер 32

Два туристи вийшли одночасно з музею Леонардо да Вінчі і пішли у протилежних напрямках. Середня швидкість одного туриста 4 км/год, а іншого – 5 км/год.
1) На якій відстані один від одного будуть туристи через 2 год?
2) Щоб отримати обернену задачу, прочитай ще раз умову вище і постав наступне запитання:
Через скільки годин відстань між ними буде 18 км? Розв'яжи,
3) Доповни даними з попередніх задач і розв'яжи ще одну обернену задачу. Два туристи вийшли одночасно з музею Леонардо да Вінчі і пішли у протилежних напрямках. Через ... год відстань між ними була ... км. Один турист ішов із середньою швидкістю ... км/год. З якою швидкістю йшов інший турист?


Розв'язання:

1) 1. 1) 4 + 5 = 9 (км/год) – спільна швидкість туристів
1. 2) 9 • 2 = 18 (км)
Відповідь: на відстані 18 кілометрів будуть один від одного туристи через 2 години
2) 2. 1) 5 + 4 = 9 (км/год) – спільна швидкість туристів
2. 2) 18 : 9 = 2 (год)
Відповідь: через 2 години відстань між туристами буде 18 кілометрів
3) Два туристи вийшли одночасно з музею Леонардо да Вінчі у протилежних напрямках. Через 2 години відстань між ними була 18 км. Один турист ішов із середньою швидкістю 4 км/год. З якою швидкістю йшов інший турист?
1) 18 : 2 = 9 (км/год) – спільна швидкість туристів
2) 9 – 4 = 5 (км/год)
Відповідь: інший турист йшов зі швидкістю 5 кілометрів за годину

Повідомити про помилку