1. ДЗ
  2. 4 клас
  3. Математика
  4. Скворцова

Частина 2. Сторінка 116, 117. Розв'язування задач

1.1.    1) 30 + 9 = 39 (см) — на стільки см вони зблизяться за 1 хв; 2) 273 : 39 = 7 (хв).
Відповідь: гусінь і равлик опиняться поруч через 7 хв.
1.2.    1) 273 - 78 = 195 (см) — таку відстань їм треба подолати;
2)    (30 + 9) = 39 (см) — на стільки вони зблизяться за 1 хвилину;
3)    195 : 39 = 5 (хв).
Відповідь: відстань між ними становитиме 78 см через 5 хвилин. 2.1) 12 + 10 = 22 (м) — на стільки м лижники зблизяться за 1 хв;
2) 44 : 22 = 2 (хв). Відповідь: через 2 хв лижники опиняться поруч. Обернена задача. Яка була відстань між лижниками на початок руху?
1)    12 + 10 = 22 (м) — на стільки м лижники зблизяться за 1 хв.
2)    22 • 2 = 44 (м).
Відповідь: на початок руху відстань між ними була 44 метри.
3.    1) 7 • 3 = 21 (м) — пробігла вівчарка за 3 с;
2)    36 - 21 = 15 (м) — пробіг пудель за 3 с;
3)    15 м : 3 = 5 (м/с). Відповідь: швидкість пуделя 5 м/с.
4.    (790 - 17 472 : 84) : 97 = 6;    53 • (4278 : 46 + 1950 : 39) = 7579;
197 • 34 + 24 012 : 69 = 7046;
(302 281 - 12 649) : 24 - 181 = 11 887.
5.    8888 : 88 = 111 — хибна рівність; 8888 : 88 = 101.
208 • 25 = 2500 — хибна рівність; 208 • 25 = 5200.

6. 7 т 8 кг • 8 = 56 т 064 кг; 6 грн 3 к. : 3 = 2 грн 1 к.;
4 км 13 м • 3 + 9 км 284 м : 4 = 14 км 360 м;
(3 год 23 хв + 7 год 37 хв) • 7 = 77 год.

Повідомити про помилку