1. ДЗ
  2. 4 клас
  3. Математика
  4. Заїка 2021 рік

Частина 2. Номер 41

Для дитячого садка заготовили на 1 місяць 6 мішків картоплі, по 40 кг у кожному, і 4 мішки моркви, по 20 кг у кожному. Виконай дії. Про що ти дізнався / дізналася в кожному випадку?
40 • 6
40 • 20
20 • 4
6 • 4
6 + 4
40 + 20
40 • 6 + 20 • 4
40 • 6 – 20 • 4
Постав два запитання до задачі і дай відповіді на них виразами.


Розв'язання:

Картопля – на 1 м. – 6 м. по 40 кг
Морква – 4 м. по 20 кг
Всього – ? кг
Скільки всього овочів заготовили для дитячого садка?
40 • 6 = 240 (кг) – заготовили картоплі
40 – 20 = 20 (кг) – менше в 1 мішку моркви, ніж картоплі
20 • 4 = 80 (кг) – всього моркви
6 – 4 = 2 (м.) – заготовили більше картоплі, ніж моркви
6 + 4 = 10 (м.) – всього заготовили овочів
40 + 20 = 60 (кг) – всього в 1 мішку картоплі та в 1 мішку моркви
20 • 4 + 40 • 6 = 320 (кг) – всього заготовили овочів
40 • 6 – 20 • 4 = 160 (кг) – більше заготовили картоплі, ніж моркви

Повідомити про помилку