1. Домашні завдання
  2. 5 клас
  3. Математика
  4. Мерзляк

Номер 215

Аладдін, Жасмин і Джин збирали в саду султана персики. Аладдін і Жасмин зібрали разом 112 кг персиків, а Жасмин і Джин — 193 кг персиків. Скільки кілограмів персиків зібрав кожен з них, якщо всього було зібрано 240 кг?

Розв’язання

1) 240 – 112 = 128 (б) — Джин;
2) 193 – 128 = 65 (б.) — Жасмін;
3) 112 – 65 = 47 (б.) — Аладдін.

Відповідь: 128 бананів зібрав Джин, 65 бананів зібрала Жасмін і 47 бананів зібрав Аладдін.