1. Домашні завдання
  2. 5 клас
  3. Математика
  4. Мерзляк

Номер 409

З одного міста в протилежних напрямах виїхали одночасно два автомобілі. Швидкість одного з них дорівнювала 74 км/год, що на 8 км/год більше, ніж швидкість другого. Якою буде відстань між ними через 7 год після початку руху?

І спосіб.
1) 74 – 8 = 66 (км/год) — швидкість другого;
2) 74 · 7 = 518 (км) — проїде перший;
3) 66 · 7 = 462 (км) — проїде другий;
4) 518 + 462 = 980 (км) — відстань.
II спосіб.
1) 74 – 8 = 66 (км/год) — швидкість другого автомобіля,
2) 66 + 74 = 140 (км) — швидкість віддалення,
3) 140 · 7 = 980 (км) — відстань через 7 годин.

Відповідь: 980 км буде між автомобілями через 7 годин.