1. Домашні завдання
  2. 5 клас
  3. Математика
  4. Мерзяк (збірник самостійних робіт і тестів) 2020 рік

Самостійна робота №5

Варіант 1

1. А)

2. Б)

3. Другий автомобіль за годину проїхав 135 – 72 = 63 км. Його швидкість 63 км/год.

4. 1) 453 859 378; 2) 765 855

5. За другий день продали 193 – 24 = 169 кг яблук. Усього яблук залишилось 600 – 193 – 169 = 238 кг.

6. 15 год 6 хв – 18 хв = 14 год 66 хв – 18 хв = 14 год 48 хв.

Варіант 2

1. Б)

2. В)

3. Другий велосипедист за годину проїхав 29 – 12 = 17 км. Його швидкість 17 км/год.

4. 1) 483 778 668; 2) 654 472

5. У другий день витратили 124 – 37 = 87 м. Усього в мотку залишилося 400 – 124 – 87 = 189 м.

6. (9 год 8 хв) – 23 хв = 8 год 68 хв – 23 хв = 8 год 45 хв.

Варіант 3

1. Г)

2. Б)

3. Другий велосипедист за годину проїхав 14 – 2 = 12 км. Його швидкість 12 км/год.
АБО
Другий велосипедист за годину проїхав 14 + 2 = 16 км. Його швидкість 16 км/год.

4. 1) 516 847 142; 2) 543 814

5. За другий день продали 234 – 98 = 136 кг картоплі. Усього картоплі залишилося 700 – 234 – 136 = 330 кг.

6. (13 год 12 хв 39 с) – (12 год 57 хв 43 с) = (12 год 72 хв 39 с) – (12 год 57 хв 43 с) = (12 год 71 хв 99 с) – (12 год 57 хв 43 с) = 14 хв 56 с.

Варіант 4

1. Б)

2. В)

3. Другий автомобіль за годину проїхав 68 – 4 = 64 км. Його швидкість 64 км/год.
АБО
Другий автомобіль за годину проїхав 68 + 4 = 72 км. Його швидкість 72 км/год.

4. 1) 846 784 288; 2) 720 768

5. У другий день відремонтували 621 – 45 = 576 м дороги. Залишилось відремонтувати 3000 – 621 – 576 = 1803 м.

6. (15 год 8 хв 32 с) – (14 год 52 хв 46 с) = (14 год 68 хв 32 с) – (14 год 52 хв 46 с) = (14 год 67 хв 92 с) – (14 год 52 хв 46 с) = 15 хв 46 с

Повідомити про помилку