Вправа 164

МИЛОСЕРДНА ТРОЯНДА

У давнину троянду називали «милосердною» квіткою завдяки цілющим властивостям вироблених із неї парфумів, олії та води. Її пелюстки накладали на обличчя, щоб надати йому юнацької свіжості. Настій бджіл на трояндовій олії застосовували для поліпшення росту волосся, а зібрану з квітів росу мали за найліпший засіб проти запалення очей. Досі ще трояндову олію та воду широко використовують у парфумерії. Вони є складовими частинами багатьох лікувальних мазей, косметичних есенцій і т. ін.